İletişim Hattı +90(348) 813 1044
Cennet Çamuru



Nefis mi nefis bir lezzet olan cennet çamurunu hepimizin yakından tanıdığı ve bir başka sevdiği künefenin peynir yerine kaymakla yapılmış bol fıstıklı bir versiyonu olarak düşünebiliriz. Künefe ile yakından benzerlik gösteren bu lezzetin hikayesi de oldukça keyifli. Kilis mutfağına Halep’ten gelmiş bir lezzet olan bu nefis tatlının Halep’te yaklaşık üç dört asır önce bulunan Osmanlıca bir tarif kitabından çıkıp denene denene ve üzerinde birtakım değişiklikler yapılarak günümüze ‘cennet çamuru’ olarak gelişi gibi mesela.

Cennet çamurunun kıvamıyla ve görünümüyle pek bir uyumlu olduğunu düşündüğümüz adını nereden aldığını merak etmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Onu da hemen aydınlatalım. Kilis’e yolunuz düştüğü vakit cennet çamurunu yerinde deneyimlemek için mutlaka gitmenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz Bekanlar Baklava’da 1957 yılında almış bu ismi. Kilis’e özgü yalnızca bahar aylarında yapılan bir kaymak türü olan Kilis kaymağı ile farklı bir künefe yapmaya başlayan Bekanlar Baklava’da bu yeni tatlıyı tadan bir müşterinin ‘Cennet gibi güzel! Böyle bir tat ve lezzet olamaz’ sözünden ve çamura benzeyen kıvamından yola çıkan ustanın bu nefis lezzetin adını ‘Cennet Çamuru’ koymasıyla beraber 1957 yılından beri Kilis’in en meşhur lezzeti olarak Türk mutfağının nadide lezzetleri arasında.

Özel bir kaymak, leziz mi leziz Antep fıstıkları ve nefis kadayıfların bir araya gelerek ortaya çıkardığı bu olağanüstü lezzeti gidip de yerinde deneyimleme vakti gelene dek kolları sıvayıp birer şef edasıyla cennet çamurunu kendi mutfaklarımızda pişirmeye ne dersiniz? Mutfakların yolunu tutun ve bir günlüğüne Kilisli olmaya hazır olun.

Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Online Belge Sistemi
Whatsapp ile İletişime Geç