İletişim Hattı +90(348) 813 1044
Kilis Tava




Kilis yöresinde doğal ortamlarda yetişen koyunların etlerinin usta ellerde zırhtan geçirilerek yapıldığı Kilis tavası, domates, bol sarımsak, maydonoz, kırmızı biber ve baharatlarla tatlandırılıyor.

Genellikle kentte faaliyet gösteren kasapların hazırladığı, tüm malzemelerin yoğrulduktan sonra tepsiye dizilip üzeri domates ve biberlerle renklendirilen Kilis tavası, mahalledeki taş fırınlarda özenle pişiriliyor.

Yine yöreye özgü "tırnaklı" pide ekmeğiyle tüketilen Kilis tavası, hem kente gelen yerli ve yabancı turistlerin hem de Kilislerin en fazla tükettiği lezzetlerin başında geliyor.

Kilis Kasaplar, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şevket Memiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis tavasının Osmanlı dönemine uzanan bir lezzet olduğunu söyledi.

Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Online Belge Sistemi
Whatsapp ile İletişime Geç