BÖLGESEL KALKINMADA GÜÇ BİRLİĞİ 21.TOPLANTISI KİLİS TİCARET VE SANAYİ ODASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

• 05.07.2021
Gaziantep Ticaret Odası ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odalarının bir araya gelerek oluşturdukları Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu'nun 21.Toplantısı Kilis Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KiTSO Başkanı Hacı Mustafa CELKANLI, birbirlerine sınırı olan illerin işbirliği ve diyaloğunu arttırmayı ve iş dünyasını temsil eden kurumlar olarak ortak hedef ve çalışma alanları belirlemeyi hedeflediklerini belirterek Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu olarak bölgenin sorunlarına çözüm aradıklarını belirtti.
KiTSO Başkanı konuşmasına şöyle devam etti:
"Bölgesel kalkınmaya ve iller arasında dayanışmaya büyük önem veren Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu olarak bugüne kadar farklı konu başlıklarıyla bir araya geldik.Bu konulardaki sorunlar ve çözüm önerilerini tartışarak ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştık.
Bizler kalkınmanın ve refahın birlikte çalışarak, üreterek ve ürettiğimizi satarak elde edileceğine inanıyoruz.Bölge odaları olarak top yekün kalkınmanın sağlanmasını ve aynı zamanda sinerji yaratılmasını hedefliyoruz.
Bu iş birliği ve dayanışma kapsamında Bölgemizin ortak sorunlarının ve çözüm önerilerinin yanında ortak değerlerini de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.Bölge illerinin ortak değerleri; kültür, turizm, gastronomi, ticaret ve sanayi, genç nüfus, üretim çeşitliliği ve gücü, stratejik konum ve dinamiklerimiz.Hepimizin yegane amacı bu değerlerin gelişimi, tanıtımı ve ortak sorunların çözümü için projeler geliştirerek illerimizin faaliyetlerine katkı sunmaktır."